Koktélos kikapcsolódás - A Grund

Túl vagyunk a szorgalmi időszak felén, az egyetemista lét velejáróra, hogy lassan megérezzük az egymást érő projektmunkák és a vészesen közeledő vizsgák szelét. Ahogy az egy átlagos hétköznap este szokott lenni, az egyetem kapuján kilépve az a gondolatunk támadt, hogy ránk fér egy kis kikapcsolódás, így utunk a Corvin negyedbe vezetett. Eleinte a bőség zavarával küzdöttünk, hiszen ezen a környéken rengeteg szórakozóhely és kocsma várja a vendégeket, ám az utcákat járva végül A Grund elnevezésű bárra esett a választásunk.

A Grund a Nagytemplom utca 30. szám alatt található. Sokféleképpen eljuthatunk ide, legegyszerűbben talán a 3-as metróval vagy a 4-6-os villamossal. Könnyen megközelíthető és késő este is viszonylag egyszerűen hazajuthatunk az éjszaka is folyamatosan járó 6-os villamosnak köszönhetően, így hajnalba nyúló iszogatáshoz is ideális helyszín lehet.

Barátságos, fiatalos atmoszféra fogadott bennünket a helyre belépve, a berendezés az ’egyszerű, de nagyszerű’ koncepciójának tökéletes megvalósítása. A helynek két külső része, udvara van, illetve egy nagyobb belső tér emelettel. Ülőhely akad bőven, kisebb-nagyobb asztalok körül székek és padok sokasága. Ami igazán különlegessé teszi ezt a bárt és egyedülálló hangulatot varázsol az egyforma tucatkocsmákhoz képest, az a különböző fények és dekorációs elemek használata: rendhagyó formájú és méretű lámpatestek, égősorok, a fényt megtörő diszkógömbök.

1_kisebb_1.png

A falak vidám színekben pompáznak, a plafonról helyenként fejjel lefelé esernyők lógnak, egy szakaszon az üvegtetőn keresztül az eget is megcsodálhatjuk. A benti pult mellett egy élő fa teszi még egyedibbé a környezetet, amelyet beépítettek a berendezés elemeibe, égők és diszkógömbök lógnak rajta, koronájának pedig szabad teret biztosítanak a nyitott tetőn keresztül.

2.jpg

Előzetes foglalás nélkül érkeztünk a helyre valamikor fél 8 tájékán, de szerencsére találtunk a pult közelében egy üres asztalt. A pultnál viszonylag sokat kellett várnunk a kiszolgálásra, mivel már ekkor is sok vendég volt. Éppen ezért előre gondolkodtunk és ezt javasoljuk mindenki másnak is: érdemes egyszerre több kör italt kikérni, ezzel csökkentve az újbóli sorban állások gyakoriságát. A bárban széles az italválaszték, rövidek, sör-bor és koktélok tekintetében is, mi Aperol spritzet, Sex on the Beachet és Pina Coladat rendeltünk. Az árak teljesen elfogadhatóak, esetünkben különösen kedvezőnek bizonyultak, mivel mint utóbb kiderült, éppen elcsíptük a 18.00-20.00 közti happy hour végét, amikor minden féláron van.

3.jpg

A vendégkör nagyon vegyes, elsősorban fiatalok és középkorúak járnak ide. Az itt eltöltött idő alatt végig zsongás, nyüzsgés volt, jó hangulatú beszélgető társaságokkal. A helyen akár több fős, nagyobb csapatok is kényelmesen elférnek, de a miénkhez hasonló kisebb csoportok is megtalálják a helyüket. Különösen tetszett nekünk a zeneválasztás, dallamos, vidám számok kellemes hangerővel, ami mellett kényelmesen lehet beszélgetni is: felhangzott többek között Louis Prima és Jain dala is. Nagyobb társaságok számára javasoljuk az asztalfoglalást, mert az idő múlásával egyre többen lettek, így anélkül nehézkes lehet ülőhelyet találni.

A hely egyaránt alkalmas ismerkedésre, beszélgetős összejövetelek lebonyolítására, egy kis lazításra vagy közös meccsnézésre, de akár egy késői vacsira is beugorhatunk: az udvaron egy kis grillező állomás finomabbnál finomabb fogásokkal csábítja a megéhező iszogatókat. Nem bántuk meg, hogy A Grundot választottuk, a kifogástalan koktélok és a vidám hangulat teljesen elfeledtették velünk a hétköznapok problémáit.

Ez a kaland összességében 9/10 pontot kapott tőlünk.