Esti nassolás - Belgian Waffle Home

A következő néhány hétben különböző budapesti kávézókról, bárokról, desszertezőkről és éttermekről számolunk be egy-egy hely meglátogatása után, saját magunk és olvasóink szórakoztatására. Első bejegyzésünkben egy édesszájúaknak erősen ajánlott helyet mutatunk be.

Egy hosszú, fárasztó nap után egy kis desszertre vágytunk, így utunk a Teréz körút 40-es szám alatt található Belgian Waffle Home-ba vezetett. Az üzlet könnyen megközelíthető, a 4-6 vonalán található, de eljuthatunk hozzá az 1-es metróval is. A Teréz körúton van egy pár falatozó, ám mindenképpen érdemes idáig eljönni. Az üzlet kívülről nem tűnt nagynak, meglepően tágasnak bizonyult viszont belülről. Az utcafronton van egy kisebb kiülős rész néhány asztallal, illetve bent a földszinten és az emeleten is le lehet ülni, akár 5-6 fős társaságoknak is. A hely színes, fiatalos, vidám árnyalatok köszönnek vissza a berendezésen és a falakon, feliratokkal és ínycsiklandozó gofris képekkel tarkítva.

menu.jpg

Különböző, fantázianevekkel ellátott sós és édes gofrik széles választéka várja az oda látogatókat, előre összeállított különleges feltétekkel, de akár magunknak is összeválogathatjuk a „kiegészítőket”, mindezt megfizethető áron. Kártyás fizetésre is lehetőség van, aminek külön örültünk. A gofrik mellé többféle üdítőt és belga sört is lehet választani, ám mi első nekifutásra csupán a gofrik világába vetettük bele magunkat.

Rendelésünkhöz minden hozzávalót frissen készítettek el, a tésztát is akkor sütik ki, így mindig ropogós, meleg gofrit kaphatnak a vendégek, miközben finom illatok szállnak a levegőben. A megrendelt három gofri nagyjából negyed óra alatt elkészült, asztalhoz hozták őket, a látványt pedig azon nyomban le is kellett fotóznunk.

harom_gofri.jpg

A gofrik nemcsak szépek, de nagyon finomak is voltak, a friss tészta langyos, kívül ropogós volt. Enyhén sós ízéhez remekül passzoltak a tetejére halmozott édességek. Az étlapról választott, előre összeállított feltétekkel megpakolt gofrik roskadoznak a sok finomságtól, ezekből kettőt próbáltunk ki: egy Dorat (kókuszfagyi, tejszínhab, keksz, eper, áfonya) tejszínhab nélkül és egy Speculoost (csokifagyi, tejszínhab, keksz, áfonya), illetve egy saját összeállítású gofrit, hagyományos belga csokiszósszal.

A két étlapról választott gofrin bőséges volt a feltét, 2-3 gombóc fagyi, gyümölcsök, tejszínhab, kekszdarabok. A tészta végig ropogós maradt, míg hősiesen legyűrtük a gofrikölteményeinket, nem áztatta el sem a tejszínhab, sem az olvadó fagyi. Nemcsak a tészta, de a feltétek íze és minősége is kifogástalan volt, az édeseket nagyszerűen kiegészítették a fanyarabb gyümölcsök. A belga csokis gofrin egy kicsit kevésnek éreztük a csokiszószt, így utólag úgy gondoljuk, érdemes lehet többféle feltétet is választani, ha magunk állítjuk össze a gofrit. Az olvasztott belga csoki íze azonban kárpótolt minket: akár Belgiumban is lehettünk volna. Egy adag elég kiadós mennyiség, majdnem meggyűlt a bajunk az utolsó falatokkal.

A kiszolgálással teljes mértékben elégedettek voltunk, kedvesek, készségesek voltak, érdeklődtek a véleményünkről, visszajelzést kértek, és angolul is beszélnek, hiszen a tulajdonosok maguk is külföldiek. Az evés befejeztével kuponokat is kaptunk, amelyek az ötödik gofri után egy ajándék gofrira, a tizedik után pedig ajándék gofris menüre jogosítják fel tulajdonosukat.

A háttérben ehhez hasonló mai slágerek szóltak, kellemes hangerővel, így könnyedén tudtunk beszélgetni mellette. Valamikor este fél 8 táján érkeztünk meg az üzletbe, de egészen 10 óráig nyitva vannak, így a késői nassolóknak is tökéletes választás lehet. Boldogan léptünk ki a gofrizó ajtaján, és biztos, hogy nem utoljára jártunk náluk. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Véleményünk szerint: 9/10 pont