VISSZA SPANYOLORSZÁGBA - PATA NEGRA

Ez a hét sem telhetett el úgy, hogy ne látogattunk volna el valahova. A mostani állomásunkon azoknak kedvezünk, akik oda vannak a spanyol ízekért.

Az étterem két helyen van jelen Budapesten, az egyik Budán, a másik Pesten található. Mi a pesti Pata Negraba látogattunk el, ami Budapest szívében helyezkedik el a Kálvin téren. A hely nagyon könnyen megközelíthető és egy igen forgalmas helyen található, így könnyedén megtalálhatják a turisták is.

pata_negra_log.jpg

Mi ebédelni mentünk a helyre, ami pont jó is volt, hiszen az étterem 11kor nyit. Szerencsére dél körül még nem voltak sokan, így bőven akadt szabad hely, tehát asztal foglalásra nem volt szükség. Valószínű, hogy egy forgalmasabb napon, mondjuk hétvégén jóval többen lehetnek ott, de 1 körül azért most is szépen gyülekeztek a vendégek. Belépve az étterembe egy letisztult, modern és szép környezet fogadott minket. A képek a falon, illetve a díszlet mind Spanyolország hangulatát idézte elő. Amint észrevett minket egy pincér, rögtön kedvesen az asztalunkhoz vezetett. Nagyon jól öltözött, barátságos és figyelmes volt a személyzet. Amint elfoglaltuk a helyünket, elkezdtük nézegetni az étlapot, ahol minden étel neve spanyolul, magyarul és angolul is fel volt tüntetve. Az étlapon rendkívül széles választék volt: levesek, tálak, tapas, saláták, glutén/laktózmentes ételek, illetve desszertek is. Egyikünk már volt egyszer ebben az étteremben, így tudta, hogy ezek az ételek kisebb tálkán érkeznek, ezért érdemes többfélét kipróbálni. Mi azt javasolnánk, hogy érdemes emiatt nagyobb társasággal menni a helyre, hiszen akkor rengetegféle ételt meg lehet kóstolni. Árak tekintetében az átlagosnál kicsit magasabbra kell számítani, ám úgy gondoljuk, a változatos, különleges ételek és a hangulat miatt mindenképpen megéri kipróbálni az éttermet.

etlap2_log.jpg

etlap_log.jpg

Ami nagyon tetszett, hogy saját magad állíthatod össze, hogy mit mivel szeretnél enni, tehát külön választhatsz köretet, húst és amit csak megkívánsz. A pincértől egyben megrendeltük a kis tál ételeket, amelyeket fokozatosan, elkészülési sorrendben hozott ki nekünk. Szerintünk ebben az esetben ez egy nagyon jó ötlet volt, hiszen így fokozatosan kezdhettük enni az ételeket, és megkóstolhattuk az összeset szépen sorban. Amíg várakoztunk, észrevettük, hogy pont optimális hangerősséggel megy a zene is, tehát abszolút nem volt zavaró, ráadásul az étterem arculatához illő, spanyol dalszövegű zenék szóltak. Az ételek, amiket kipróbáltunk: sült krumpli pikáns szósszal és aliolival, serrano sonkás krokett, sült kápia paprika tengeri sóval, fokhagymás spenót tejszínnel és serrano sonkával, fokhagymás csirke pepperonival és citromos csirkenyárs. Minden fogással nagyon meg voltunk elégedve, különleges ízeket és ételkölteményeket kóstolhattunk meg, és a kisebb adagok ellenére is teljesen jóllaktunk.

kajcsi_log.jpg

Végül úgy gondoltuk, hogy tökéletes befejezése lenne az ebédnek egy kis desszert, így zárásul rendeltünk még maracuja habot málnavelővel és édes morzsával, illetve sajttortát, amik nagy örömünkre szintén kifogástalanok voltak.

maracuja_log.jpg

sajttorta_log.jpg

Ez a gasztrokaland számunkra összességében 10/10 pontot ért.