TACOS LOCOS - VIVA LA MEXICO

A héten a Tacos Locos nevű étterembe látogattunk el, ami az Erzsébet körúton található. Elhelyezkedése nagyon jó, könnyen megközelíthető és egy igen forgalmas helyen fekszik.

Belépve egy nagyon szép, tágas hely fogadott minket, és az egyik pincér rögtön elénk is sietett. Mondtuk neki, hogy foglalásra jöttünk 6 órára, de igazából nagyon kevesen voltak, így választhattunk, hogy hova szeretnénk ülni. A hely belül szépen ki volt dekorálva a lassan közelgő Karácsony miatt, tele volt égőkkel és volt egy kis karácsonyfa is. Nagyon hangulatos volt.

20161130_181257.jpg

Le is ültünk az ablak mellé és kértük az étlapot. A választék igen bőséges volt, volt előétel, saláta, leves, burrito, quesadillas, fajitas és mindenféle mexikói étel. Volt köztünk olyan, aki kifejezetten szereti a csípős ételeket, így rendelt is egy csípős quesadillast, míg volt aki nem igazán szereti az ilyesmit, így olyat rendelt, amin a paprika jel nem volt feltüntetve. Amíg vártunk a főételeinkre, rendeltünk magunknak italt is. Az étteremnek van saját készítésű limonádéja, így azokból rendeltünk egy mangósat és egy hibiszkuszosat. Most már bátran ki is jelenthetjük, hogy az este fénypontja a limonádé lett.

20161130_180747.jpg

Alig telt el pár perc, körülbelül 5 perc lehetett, és máris kihozták az ételünket. Egy kicsit meg is lepődtünk, hogy ilyen hamar hozzák, hiszen nem ez a megszokott egy étteremben. Még akkor sem, ha rajtunk kívül nem igazán volt más, meg éhesek is voltunk, de azért egy csirkének talán több kellene a megsütéséhez. Na mindegy, ezen gyorsan túltettük magunkat, és neki is láttunk az ételeknek, hiszen nagyon finomnak néztek ki. Az ételek, amiket rendeltünk egy csirkés quesadillas volt és egy specialitás, azaz csirkés supreme nachos.

20161130_181904.jpg

20161130_181916.jpg

Ami először szembetűnt, hogy a csirkés supreme nachos tele volt jalapenoval, pedig az étlapon nem volt jelölve, hogy csípős lesz. Na de ennyi baj legyen, gyorsan lekapkodtuk a jalapenokat és átpakoltuk annak a tányérjába, aki szereti (utólagosan már észrevettük hogy a nachos hosszú leírásának a végén ott volt a jalapeno, ebből is tanul az ember, legközelebb majd részletesebben mindent átolvasunk). Első kóstolásra egész finom volt, majd egyre haladva a közepébe, már nem igazán állt mosolyra a szánk. A csirke, ami az ételünkben volt, a nagymamánk csirkepörköltjének az ízére emlékeztetett. Hát ezt mindenki maga döntse el, hogy jó vagy rossz… Nekünk személy szerint nem jött be. De nemcsak a csirke nem nyerte el az ízlésünket, hanem maga a kukorica lap sem, aminek szintén volt egy furcsa utóíze, és nem a jó értelemben.

Lássuk, mindez mit jelent az anyagiakra nézve. A quesadillas 1690 Ft-ba, a csirkés supreme nachos 1790 Ft-ba és a limonádé (0,5 literes) 700 Ft-ba került. Végül is elmondhatjuk, hogy nem egy nagyon magas árkategória, más éttermekben is körülbelül ennyiből már jól lakik az ember. Hát sajnos mi nem laktunk jól, több mint a felét meghagytuk, így nekünk ez így kicsit drága volt.

A kiszolgálást tudnám kiemelni az estéből, nagyon kedvesek és udvariasak voltak a pincérek, ám a végeredmény tekintetében többet nem mennénk oda.

Ez az étterem véleményünk szerint 10/7 pontot érdemel.