Édességből sosem elég - Ahoy Choclate & Lemonade Bar

A héten ismét az édes élvezeteknek engedtünk, így ellátogattunk az 5. kerületi Papnövelde utcában található Ahoy nevű forrócsokizóba. A hely könnyen megközelíthető, lévén, hogy a Kálvin tér és a Fővám tér között található, így a 3-as, 4-es metróval vagy akár a 2-es villamossal és egy kis sétával hamar elér is érhetjük a célunkat. Kívülről betekintve kisebbnek tűnhet a hely, azonban a praktikus elrendezésnek köszönhetően mégis sok vendég befogadására képes.

001.jpg

Belépve rögtön a kiszolgálópulthoz érkezünk, ahol amennyiben már határozott igényekkel léptünk be, azonnal rendelhetünk is, de ezt később is megtehetjük a helyünket elfoglalva, azonban ők rendelést nem vesznek fel, csak kiszolgálnak. Számunkra, ami némileg furcsa volt, az az, hogy a hely fő profilja a forrócsokoládé, ami nehezen passzol az egyébként tengerész hangulatú enteriőrhöz. Ami még esetleg zavaró lehet, hogy néhol alacsonyak a lámpák, így ha nem figyelünk könnyen közelebbi kapcsolatba is kerülhetünk velük.

004.jpg

A forrócsokoládé széles választékban áll rendelkezésünkre, indulva a fehércsokitól a 70 %-os étcsokoládéig, amit számos módon ízesíthetünk. Ezt követik a toppingok, itt a megszokott tejszínhabon kívül választhatunk rá például pillecukrot is, ami még izgalmasabbá teszi az italunkat.

A forrócsokin kívül kérhetünk limonádét, de akár shaket is. Amennyiben pedig valamit enni is szeretnék, akkor választhatunk különböző szendvicsek és gofrik közül is.

002.jpg

A mi választásunk végül két forrócsokira és két gofrira esett, amit körül-belül a rendelést követően 15 perccel meg is kaptunk. A csokik állaga kellemes, elég híg ahhoz, hogy nyugodtan kortyolható legyen. A topping pontosan, biztonságosan lett rá felhelyezve, így mikor nekiláttunk sem zuhant a fele az asztalra. A tejszínhab nem édes, ami éppen megfelelő az egyébként édesebb csokihoz, aminek a hőmérséklete pont megfelelő volt, ahogy megkaptuk már ihattuk is, mivel szerencsére nem bizonyult túl forrónak. Az aromák is szuperek, annak megfelelő, amilyet kívántunk. Az ízek összeválogatásával azonban óvatosan kell bánnunk, mert adott esetben az összehatás  túl édesnek bizonyulhat.

A gofrikkal szemben az első hét után az elvárásaink picit nőttek. Ennek fényében a gofri tésztája némileg száraznak bizonyult, de ízre megfelelő. A feltétek arányát az egyiken, amire eperlekvárt és pillecukrot kértünk elégnek találtuk, azonban a másikon, amire narancsklekvár és csokiszirup került már kevésnek bizonyult. Azonban elmondható, hogy igen laktatóak.

005.jpg

Nem ez volt ugyan életünk gofrija, de az Ahoy fő specialitása amúgy is a forrócsoki, amivel viszont elégedettek voltunk. Picit hiányoltuk ottjártunkkor a zenét. Összességében azonban jó hangulattal távoztunk. Az árakat tekintve, diákpénztárcához mérten nem biztos, hogy mindennap beleférne, hogy betérjünk ide, de ez nem is az a hely, ide akkor érkezünk, ha különleges forrócsokira vágyunk, akkor viszont abszolút megéri az árát.

Véleményünk szerint: 8/10.