Jamie's Italian Budapest-Vajon a név kötelez?!

 

Következő úti célunk Budapest új vendéglátó egysége volt, amely nevét egy sztár séfről kapta. A magyar gasztronómiának egy üde színfoltja lett, hogy az első Jamie Oliver étterem Közép-Európában, pont Budapesten nyílt.

Választásunk azért is erre az étteremre esett, mert a nyitás óta töretlen a népszerűsége. A foglalás sem volt egyszerű, a nagy érdeklődés miatt így egy „csütörtöki ebédre” sikerült időpontot szereznünk.

Az étterem a budai várban helyezkedik el így a megközelítése nem könnyű. Véleményünk szerint az étterem  vendégei céltudatosan a brand miatt látogatnak el a várba.

Miután megérkeztünk az étterem elé egy egyszerű kis bisztró képe fogadott minket. A terasz nem tükrözte a Jamie által képviselt minőséget, nem úgy mint az étterem belső tere. Ahogy beléptünk egy modern kori étteremhez méltó design fogadott minket. A bőrözött ülőgarnitúra, a fa berakások és a kialakítás egy hagyományos kis olasz étteremre emlékeztet. Meg kell említeni, hogy a kialakításnál különösen nagy figyelmet kaptak a kiegészítő, díszítő elemek. A falra felakasztott sonkák, a paprika füzérek és bortartók nagyon jó hangulatot kölcsönöztek az étteremnek. Egyből feltűnt, hogy az étterem kialakításánál a látvány mellett a praktikusság is fontos szerepet kapott. Biztosak vagyunk benne, hogy a berendezések elhelyezését egy vendéglátást tanult személy koordinálta.

11835628_611421c1d18d61ff410a83f88911d365_wm.jpg

Miután beléptünk, a fogadó pincér köszöntött minket és rögtön az asztalunkhoz is kísért, így várnunk se kellett.

Az itallap az asztalon várt minket, amelyből gyorsan rendeltünk is. Választásunk egy limonádéra és egy házi almalére esett. Az italra várva az étlapot kezdtük böngészni, amelyen a bisztrókhoz megszokottan fogásonként 5-8 étel volt feltüntetve. Szerintünk ez a választék bőven elég. Miközben döntöttünk, megérkeztek az italok.

 

Az előételeket mellőztük, így egyből főételeket rendeltünk. A háromsajtos ravioli, illetve a csirke cacciatore nyerte el a tetszésünket. Az ételekre nem kellett sokat várni, így hamar megkaptuk az általunk választott fogásokat. A ravioli mind látványban mind ízben elnyerte a tetszésünket.

bp1.jpg

A csirke cacciatore esetében az ízek rendben voltak. A csirke crutonja egy szelet kenyérből állt, ha már olasz étteremnél tartunk egy ciabattát jobban el tudtunk volna képzelni ebben a szerepkörben. A „funky chips” fantázia néven szereplő házi fokhagymás hasábburgonya azonban nagyon ízletesre sikeredett.

img_6534.jpg

A főételek után csokis brownie-t rendeltünk vanília fagylalttal és karamellás popcornnal. A brownie kárpótolt az eddigi apró hibákért: ízre, állagra tökéletes volt, a hozzá felszolgált vanília fagylalt pedig krémes. Itt találkoztunk először Jamie kreativitásával, mivel eszünkbe nem jutott volna sós-karamellás popcornt felszolgálni egy desszerthez. Zseniális volt.

bp.jpg

Pincérünk, miután elfogyasztottuk a desszertet egyből leszedte az asztalunkat, ami szintén a szakképzett személyzetet igazolta.

Fizetéskor a kapott számlán nem lepődtünk meg, de szerintünk ennek az étteremnek nem pénztárcabarát üzletpolitikát kell folytatnia, így ezt nem gondolnánk negatív dolognak.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, eltekintve az apró észrevételektől Jamie Oliverhez hűen finom és ízléses ételeket fogyaszthattunk. Érdemes egyszer kipróbálni, mindenkinek ajánljuk! :)

 

Értékelésünk alapján 9/10 pontot érdemel az étterem.