Egészséges, finom és laktató – Petra’z

A múlt heti nassolásunk után valami egészséges, de mégis laktató ételre vágytunk, így választásunk a Petra’z nevű gyorsétteremre esett. A gyorsétterem szó hallatán kinek jutna eszébe az egészség?! A Petra’z-ban törekednek arra, hogy az általuk elkészített ételek ne csak finomak és gyorsan elkészíthetőek legyenek, hanem mindemellett egészségesek is. Az üzletben a vendégek szemei előtt készítik el az ételeket, mely során biztosak lehettük az alapanyagok és az elkészült ételek frissességében, valamint az elkészítési mód precizitásában is. A Petra’z által kínált helyszínek közül a Nyugati téren található éttermet választottuk, mely a Nyugati pályaudvar mellett található, így könnyedén elérhető akár a város távolabbi részeiről is. Az étteremben lehetőség nyílik az üzleten belül a földszinten és egy kisebb galériás részen történő étkezésre egyaránt, illetve a betérő vendégek jó idő esetén választhatják a szabadban történő étkezés alternatíváját is. Rosszabb idő esetén egy kicsit szűkösnek bizonyulhat az üzleten belüli tér, azonban a fiatalos, modern kialakítás kellemes környezetet teremt a hozzájuk betérő vendégek számára.

 A Petra’z kínálatában nem csupán salátákat találhatunk, hanem leveseket, egytálételeket, különféle hamburgereket, grillezett húsokat és klasszikus vagy teljes kiőrlésű tortillából készült wrapot is választhatunk. Az étterem kínálatában megtalálható kétféle levest és a burgereket egységes áron kínálják, előzőt 690 Ft-ért, utóbbit pedig 1490 Ft-ért vásárolhatjuk meg. Ezenfelül az egytálételek árai 990 és 1590 Ft között mozognak, wrapot 890 Ft-tól 1290 Ft-ig terjedő árskálán kínálnak, a saláták és a húsok árai körettel 990 Ft-tól és 1490 Ft-ig terjednek.

Látogatásunk során három fajta ételre esett a választásunk. Elsőként a „Cheeseburger wrap” elnevezésű ételt kóstoltuk meg, melyet klasszikus tortillával fogyasztottuk. A ropogós tortillát bőségesen megpakolták darát marhahússal, sajttal, paradicsommal és savanyú uborkával. Az ízek nagyszerűen passzoltak egymáshoz, az elkészített adag pedig tökéletesen megfelelt egy teljes étkezésnek is. Ezt követően a csirkés cézár saláta és a Petra’z Burger került terítékre. E két étel esetén szintén elégedettek voltunk az ízek harmóniájával, a saláta friss volt, nem túl száraz, de nem is úszott az öntettől. A burger teljes kiőrlésű hamburger-buciból készült, melyhez édes burgonyát szolgáltak fel, amely remekül illett burgerbe került alapanyagokhoz és tökéletesen helyettesítette a hamburgerek mellé megszokott hasábburgonyát.

A hely azon érdeklődők számára is kedvez, akik szívesebben fogyasztanak édes ételeket: a kínálatban a cukor-, glutén-, és laktózmentes somlói galuska, a protein pancake és a zabpelyhes túrógombóc is megtalálható, melyeket egységesen 990 Ft-ért kínálnak az édesszájúak számára. A rendelt éltelek hamar elkészültek - mely az étterem gyorséttermi voltából kifolyólag nem is volt annyira meglepő - az ételválasztást követően nagyjából 10 perc múlva már jóízűen fogyaszthattuk az általunk választott ételt.

A kiszolgálás udvarias volt, az étteremben dolgozó személyzet barátságosan és közvetlenül viselkedett az üzletbe betérő vendégekkel szemben. A falon elhelyezett monitoron keresztül vizuálisan is bemutatják az általuk kínált ínycsiklandozó ételekről készült fotókat, feltüntetve minden egyes kép esetén az adott étel tápanyagértékét, ezzel nagyban megkönnyítve a vásárlók választását.

Az étterembe eredetileg a kora délelőtti órákban akartuk érkezni, azonban a Petra’z nyitva tartása csak 11 órától teszi lehetővé a vendégek számára az üzletben történő étkezést. A késői nyitást a késői zárással kompenzálják, így 22 óráig egy buli előtti étkezésre vagy fárasztó nap utáni energiapótlásra is nagyszerű lehetőséget ad a Petra’z étterem. A hely mindannyiunknak elnyerte tetszését, teli hassal, jó érzéssel hagytuk el az üzletet.

A hely értékelése véleményünk szerint: 9/10 pont.