Esti gasztrokaland egy turisták által kedvelt környéken - Barack & Szilva Étterem

 

Örömmel fedjük fel a legújabb kipóbált helyünk nevét. Reméljük a követőnk -aki az ajánlónk volt- is izgatottan olvassa majd a tapasztalatainkat, és reméljük azt is, hogy kicsit a kedvére tehettünk ezzel.

A hely Budapest belvárosában található, közel a Blaha Lujza térhez, így könnyen megközelíthető. Egészen pontosan a Klauzál utca 13-as szám alatt tölthetünk el egy szép estét, ha ezt az éttermet választjuk.

 

bsz.JPG

 

Ami elsőként eszünkbe jut, hogy ajánlani szeretnénk nektek: ha itt ennétek, a helyre érdemes előre foglalni asztalt, ugyanis elég nagy a forgalma, főleg este.

Amikor beléptünk a helyre, az első dolog ami lekötötte a figyelmünket, az az ajtó mellett egyből helyet foglaló középkorú, cimbalmon játszó muzsikus volt. Elegánsan felöltözve szolgáltatta az estéhez a zenét, sokszor ismert dallamokat játszva (többek között Mozart-ot és A Keresztapa című film főcímdalát -Nino Rota-t). Amit egy kis negatívumként tapasztaltunk a zenével kapcsolatban, hogy a hely szűkös volta okán az élő zene eléggé hangosnak hallatszott, már-már zavarva ezzel az egymás társaságát élvezni kívánó emberek kommunikációját. Javaslatunk szerint ezt a fajta élő muzsikát egy nagyobb területen fekvő beltéri vagy  kültéri étterem helyszínén ajánlanánk.

Ugyanakkor a zene apró negatívuma sem vette el a kedvünket az ottlét örömétől, ugyanis erről a társaságon kívül még az étterem személyzete is gondoskodott. Nagyon kedvesen fogadtak minket betértünkkor. Az előre lefoglalt helyünkre kísértek minket, majd udvariasan ajánlották a hely ital specialitásait, ami többféle ízesítésű kézműves sör-, és bor választékot takart. Aki mégis alkoholmentes italt szeretett volna, neki házi készítésű limonádét (gránátalma, málna és földi eper) ajánlottak.

 

bsz6.JPG

 

Tekintettel a hely kedveltségére, érkezésünkkor is sokan voltak már az étteremben, így az ételrendelés leadását követően kicsit hosszasabban kellett várakozni, éppen ezért figyelmességből felszolgáltak egy kis előételt számunkra a várakozás idejére.

 

bsz3.JPG

 

Az ott tartózkodásunk alatt többször is oda fáradt hozzánk egy-egy felszolgáló és megkérdezte, hogy szükségünk van-e valamire, továbbá amikor észlelték, hogy az üvegben még van, ugyanakkor a poharunk nincsen teli sörrel, udvariasan megkérdezték, hogy tölthetnek-e még. Ebből kiindulva a helyről előzetesen hallottak alapján, mostmár mi is megerősítjük, hogy nagyon kedves, figyelmes, vendégszerető az étterem teljes személyzete.

A hely belső kinézetére térve, a fő falon látható a hely nevéből kiindulóan több barack és szilva, nagyon ízléses színekben pompázva. A konyhapult belóg az étkező térbe, ezzel azt sugallva, hogy látványkonyhaként is működik, valamint bárki láthatja és leellenőrizheti az ételek frissességét, tálalását. A pult felett elhelyeztek egy függő díszt, mely fából készült gerendáknak tűnik, melyről a magyarságot szimbolizáló sziták, szűrők, edények, fazekak, serpenyők lógnak le. Tudni kell ugyanis, hogy a hely többféle nemzeti gasztonómiát is kínál, magyar, zsidó és francia ételeket is.

Az étterem figyel a vegetáriánusok ízlésére is, felszolgálnak számukra is ínycsiklandozó ételeket.

A három különböző nemzet ételeinek köszönhetően az étterem rajtunk kívül csak külföldi fogyasztó vendégekkel volt tele. Vicces szituáció volt, amikor a pincér minket is már alapértelmezetten angolul szólított meg, majd mosolyogva magyarul válaszoltunk neki.

A külföldi vendégeken végignézve, valamint a hely hangulatát, zenei stílusát és ételeinek árait tekintve az étterem véleményünk szerint a közép-korosztályt találta meg, ezen belül is a jobb módúakat.

 

bsz2.JPG

 

A mi egyik választásunk egy tejszínes, paradicsomos, vadgombákkal és pirított fenyőmaggal készült tésztaételre esett, melynek Farfalle a neve, és ami kifogástalanul finom volt, valamint mennyiségét tekintve is laktató.

 

bsz4.JPG

 

A  másik általunk választott finomság a Csirkemell filé névre hallgatott, melyben csirkemell kecskesajttal és sültpaprikával volt töltve, baconbe volt tekerve, rukkolás burgonyával és tejszínes bazsalikomos mártással tálalva. Az ízek pompásan harmonizáltak egymással, a hús rendkívül puha, az étel mennyisége pedig kielégítő volt.

 

bsz5.JPG

 

Ez a gasztrokaland számunkra összességében 8/10 pontot ért.