Valódi francia hangulat- Amber’s French Bakery&Cafe

A héten sajnos időhiányban szenvedtünk ezért próbáltuk összekötni a kellemeset a hasznossal:egy olyan helyre esett a választásunk, ami pár perces sétára van a Corvinus egyetemtől.

Az Amber’s a vendéglátás különböző területeit próbálja egy helyen megjeleníteni: a hely egyben kávézó, bisztró, pékség és cukrászda is. Az Amber’s French Bakery& Cafe frekfentált helyen, a Fővám téren, a Váci utca sarkánál fekszik, így nagyon sok lehetőségünk van a megközelítésére. Választhatjuk a 4-es metrót, a 47-49-es villamost, illetve számos buszjáratot is. Ennél mozgalmasabb és turistákban gazdagabb városrészt nehezen találunk a fővárosban. A vendégkör éppen ezért főként külföldiekből áll, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a Corvinus egyetemhez közel van, így ha a diákok egy finomat akarnak enni, nem kell messze menniük.

 ambers.jpg

Ahogy beléptünk az üzletbe, rögtön a frissen sült pékáru illata csapta meg az orrunkat. A tekintetünk egyből a pult felé szegeződött, ahol a gusztusos desszertek, szendvicsek és péksütemények sorakoztak.

 14551024_1369057193113340_2134106827_o.jpg

A déli órákban, amikor odaértünk, nagyon sok vendég volt, így kígyózó sor fogadott minket. Ez azonban nem jelentett problémát számunkra, hiszen míg sorban álltunk lehetőségünk volt alaposan felmérni az üzletet. Az üzlethelyiségben találkozhatunk a modern építészet jegyeivel és a XIX. századi francia pékségek stílusával is. A berendezésekben a barna és a fehér színek dominálnak. Ennek a két színnek a monotonitását az asztaloknál található kék párnákkal törik meg.

Az üzlethelységnek nyugodtan lehetne a szlogenje a „Mindent a vendégért!”, hiszen a déli órákban a megnövekedő vendégszámot a kiszolgáló személyzet bővítésével hatékonyan kezelték.

A pult előtt állva a bőség zavarával küszködtünk, az Amber’s kínálata pékáruk, sütemények, szendvicsek, levesek, saláták és italok terén is több mint kielégítő. A  profi ajánlás a személyzet részéről, segített a gyors döntésben. A falon elhelyezkedő táblák, illetve a felkészült személyzet a folyamatos, és gördülékeny kiszolgálást segíti.

Választásunk egy laktózmentes Latte Macchiatora, illetve egy „Meleg tejfölös, káposztás sonkás baguette”-re esett. Itt említenénk meg az egyetlen negatívabb dolgot, amit tapasztaltunk az ott tartózkodásunk alatt: a szendvicset a rendelés után negyed órával kaptuk meg, amit kicsit sokalltunk, ennyi idő alatt egy jobb étteremben akár a’la carte-s ételt is kézhez kaphatunk. Ezt a „késést” betudtuk a sok vendégnek.

Na de lássuk, hogy mit is kaptunk. A Latte Macchiato teljesen rendben volt, a tejet gőzkarral és nem tejhabosítóval készítették, a kávé minősége is tökéletes volt. Külön kiemelendő, hogy a kínálat kialakításakor a laktózérzékeny vendégekkel is számoltak.

 14513548_1369057169780009_1090088012_o.jpg

A melegszendvics esetében a késést a minőség kompenzálta. Volt egy kis félelmünk a tejfölt és a káposztát illetően, de a káposztától kapott enyhe savanykás íz jól harmonizált a sonka füstösségével. A baguette friss és ropogós volt, a feltétek rajta jól átsültek, a sajt pedig arany barnára pirult a tetején. Összességében egy érdekes, finom ízű ételt kaptunk. Érezhető volt, hogy az Amber’s-ben a minőség a fontos, bár egy kis negatívumként sajnos a tálalásban ez nem egészen mutatkozott meg.

 14536877_1369057156446677_80061107_o_1.jpg

A minőség magas színvonalát az árak nem követték. Az Amber’s diákorientált, illetve megkísérli a francia vendéglátást kis hazánkba elhozni, megfizethető áron.

A hely értékelése véleményünk szerint : 9/10 pont.