A szögletes élvezet - The Box Donut

A Nyugati pályaudvar környékén sétálgatva egy igen mutatós üzlethelyiségre lettünk figyelmesek, mely fiatalos, modern külső azonnal felkeltette érdeklődésünket. A „THE BOX” elnevezést viselő fényes üzlet utcafront felőli oldalát hatalmas üvegfalak fedik, így a betérő vendégek az ízletes ételek és italok elfogyasztása közben a fővárosi nyüzsgésben és a budapesti fényekben egyaránt gyönyörködhetnek. Habár maga az üzlet nem túl tágas, azonban az ételek helyben történő elfogyasztásának lehetőségét választó vendégek számára éppen optimális.  Az üzletben dolgozó személyzet igen barátságosnak és segítőkésznek bizonyult, így ez sem szegte kedvünket a délutáni nassolástól. A Teréz körút 62. szám alatt található helyiség megközelítésére az elhelyezkedésére való tekintettel számos lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. Többek között a 3-as metróval és a 4-es/6-os villamossal könnyedén eljuthatunk az említett üzletbe.  

A „The Box Donut” kínálatában javarészt különféle édes fánkokat találhatunk, melyek a hagyományos fánkkal ellentétben négyzet alakúak. A pult bőségesen fel volt töltve az ízletes finomságokkal, így első látásra a bőség zavarával küszködtünk.

Ezek a különleges fánkok egytől-egyig kézzel készülnek, prémium minőségű alapanyagokból. A fánkok tetején 100% kakaóvajat tartalmazó Callebaut csokoládé díszeleg, a töltött fánkok krémje pedig tartósítószer és színezékmentes. Mindemellett fontos kiemelni a fánkok elkészítése során használt mogyoróolajt is, mely nem csupán a környezetet, hanem a vendégek egészségét is óvja. Habár a hely fő specialitását az édes fánkok képzik, a szendvicsekre emlékeztető, négyzet alakú sós finomságokat a kevésbé édesszájú érdeklődők számára jó szívvel ajánljuk.  Aki fokozni szeretné az élvezeteket, az a fánkok mellé forrócsokoládét, Frappé-t vagy akár különböző kávéfinomságokat választhat.

Azonban az édességek majszolása közepette hamar megszomjazik a vendég, melyre a „The Box Water” néven ismert, több ízben kapható – például mentával és citrommal ízesített – természetes ásványvízből készült frissítő nyújt megoldást.  Minden egyes megvásárolt fánk mellé egy kedves kis üzenettel kedveskednek a fánkokra vágyó vendégek számára, mely így szól: „Legyen szép napod!” . Emellett az elvitelre kért fánkok dobozára szintén ilyen, és ehhez hasonló kedves üzeneteket ragaszthatunk – például szeretettel, sajnálom, köszönöm felirattal – mellyel kifejezhetünk érzéseinket/szándékunkat az ajándékba adott fánkokkal kapcsolatban.

Látogatásunk során a teljesség kedvéért töltött és „üres” fánkokat egyaránt megkóstoltunk. Először a Túrógombóc elnevezésű fánkra esett a választásunk, melybe első látása „beleszerettünk”. A töltött kategóriába tartozó fánk ízre valóban a hagyományos túrógombóc ízeit idézte, krémes és ízletes töltelékével pedig azonnal levett minket a lábunkról. Ugyanebben a kategóriában az Oreo black nevet viselő fánk keltette fel érdeklődésünket, mely belsejében főzött vaníliakrém csordogál, tetején pedig Callebaut étcsokoládé fokozza az élvezeteket. Mivel az Oreo keksz nagy rajongójának mondhatjuk magunkat, így nem hagyhattuk ki az Oreo white fánkcsodát sem, mely habár tölteléket nem tartalmazott, azonban a tetején található Callebaut fehércsokoládé és az apróra tört Oreo darabok tökéletes ízvilágot hoztak létre.

Mindezek után – mikor már pukkadásig tele voltunk – úgy gondoltuk, hogy a Nutty elnevezésű fánkot sem vonhatjuk meg ízlelőbimbóinktól. A fánk neve – nem meglepő módon - a Nutellára utal, ugyanis teteje Nutellával volt bevonva, mely mogyorókrém réteget egy fehér porcukor réteg fedte.  Ez az édesség valószínűleg az emberek döntő többségét lenyűgözné, hiszen ki ne szeretné a Nutellát?  Az fánkok darabját 390 Ft-ért árulják, azonban úgy gondoljuk, hogy egy ilyen isteni és laktató édesség megér ennyi áldozatot.

Ha a Nyugati pályaudvar környékén jártok, mindenképpen kóstoljátok meg ezeket a mennyei különlegességeket. Biztosak lehettek abban, hogy nem fogtok csalódni! 

A hely értékelése véleményünk szerint: 10/10 pont.